Skip to content

Tu parli italiano?

Aloitin pari kuukautta sitten italian opiskelun paikallisella Comune di Milanon kielikurssilla, josta sain vinkin Suomalaiset Milanossa Facebook-ryhmässä. Otin härkää suoraan sarvista kiinni  ja ilmoittauduin intensiivikurssille. Voi pojat, että olen tätä välillä kironnut, mutta nöyrästi olen raahautunut kurssille lähes poikkeuksetta.

Viime viikolla ensimmäinen kurssi päättyi loppukokeeseen ja heti perään alkoi toinen kurssi. Ja sekin on intensiivikurssi.

img_4590

Valinnanvaraa kielikurssien suhteen täällä Milanossa on vaikka kuinka, jos kukkarosta löytyy pätäkkää. Tällaisena tarkan markan mimminä päädyin valitsemaan tämän Comune di Milanon tarjoaman kurssin, koska hinta oli vain 91 € + kirja 25 €.  Kurssin hinta pitää sisällään noin 60 tuntia opetusta. Meillä on tunteja maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9.10 -12.30. Olen näiden tuntien jälkeen tosi loppu, koska vauhti on kova ja opettaja puhuu vain italiaa.

Kurssille mennessä mulla oli pohjalla seitinohut tietämys italian kielestä – kiitos viime kevään kansalaisopiston kurssin, jossa ehdin käydä noin 3-4 kertaa. Onneksi pohjalla oli jotain, koska muuten olisi itku tullut puseroon.

Kurssista ja muuton aiheuttamasta kielikylvystä on selkeästi ollut jotain hyötyä, koska ystäväni Henna, joka tunnetaan suorista ja rehellisistä mielipiteistä, oli hyvin ylpeä mun noin kuukauden aikana hommatusta kielitaidosta. Eli tällä referenssillä voin hyvin suositella Comune di Milanon kursseja myös muille.

HUOM! Ilmoittautuminen onnistuu vain paikan päällä. Täältä pääsee tutustumaan kurssitarjontaan.

 

Jätä ensimmäinen kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *