Skip to content

Tropiikkilarppausta keskellä Milanoa

(Pssst! Blogi löytyy nyt myös Bloglovinista! Seuraa blogiani Bloglovinin avulla)

Kyllä, tiedän mitä ajattelet. Ajatus tropiikkilarpista Milanon betoniviidakossa kuulostaa ihan utopistiselta – mutta se on täysin totta! Milanossa on pari paikkaa, jossa voi nauttia trooppisista keitaista ja unohtaa olevansa suurkaupungissa. Tälläinen tropiikkihoito tekee ihmiskeholle hyvää kaiken tämän vilinän keskellä. Pistäytyminen näihin paikkoihin onnistuu kätevästi vaikka shoppailun lomassa.

Orto Botanico di Brera

 

img_2829

Eteerisen rauhallinen Orto Botanico Breran kaupunginosassa tuoksuu yrteiltä ja kukilta. Tämä 5000 neliömetrin vehreä paratiisi historiallisine rakennuksineen veti ainakin minut hiljaiseksi. Se on kuin sekoitus luonnontieteellistä puutarhaa, museota ja jotain pyhää paikkaa. Itselle pieni hiljentyminen ja vaeltelu värikkäiden kukkaketojen keskellä teki hyvää. Kirkkonummi on tainnut jättää jälkensä.

Ja hei, Orto Botanico di Brera -puutarhaan pääsee vierailemaan täysin ilmaiseksi.

 

Villa Invernizzin flamingot (Via Cappuccini 3)

img_2950

Vain kivenheiton päässä Milanon muotikaupunginosasta (Quadrilatero della Moda) sijaitsee suorastaan lumottu paikka nimeltään Quadrilatero del Silenzio (Hiljaisuuden alue ja sitä se nimensä mukaan myös on), joka pursuaa silmiähivelevää arkkitehtuuria ja taidetta, salaisia puutarhoja sekä vanhanajan huviloita. Eikä tässä vielä kaikki. Kävellessäsi Via Cappuccinilla saatat hieraista silmiäsi, kun sisäpihalla aivan vieressäsi tallustelee pinkkejä flamingoja. Flamingot rikkovat Milanon muuten niin harmaata (mutta kaunista) katukuvaa häkellyttävällä tavalla.

Upea huvila on valitettavasti yksityinen ja siksi tavisten ulottumattomissa. Onneksi kauniita flamingoja voi ihailla kadulta käsin – kiitos puutarhurin, joka on jättänyt pensasaitaan hyvät tirkistelyraot.

Jätä ensimmäinen kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *