1 Oma oliivipuu Skip to content

Oma oliivipuu

Kun me muutettiin tänne Italiaan, mulla oli yksi toive ja se oli oma oliivipuu. Tämä pieni unelma piti toteuttaa heti ensimmäisinä päivinä, ja niinhän me kannettiin oliivipuu läheisestä puutarhakaupasta meidän parveketta kaunistamaan. Se oli mun ensimmäinen askel kohti italialaisuutta.

dsc_0226

Oliivipuu on pysynyt hyvin hengissä, siis yllättäen hyvin suorastaan. Jos se selviää talven yli, mua voi kutsua hortonomi-Heidiksi.

Täällä on ihana tapa täyttää parveke erilaisilla kasveilla. Mukaan mahtuu niin söpöjä pieniä ruukkukasveja ja ihan kunnon puita sekä puskia. Tästä pitäisi ottaa Suomessakin enemmän mallia. Onhan se aika coolia, että betoniviidakon keskelle voi rakentaa oman vehreän keitaan, josta saa myös keittiöön raaka-aineita.

dsc_0386

Mun viljelmät ovat vielä siinä vaiheessa, että ei voida ihan vielä jättäytyä omavaraisiksi. Näiden perusteella voisi päätellä meidän ruokavalion käsittävän vain pestoa ja mojitoja.

 

dsc_0384

Oliivipuu puskee ainakin toiseksi oliiveja ja voin varmaan ”ihan pian” alkaa tuottamaan omaa oliiviöljyä. Ennakkotilauksia otetaan jo vastaan sekä raflaavia nimiehdotuksia.

 

 

Jätä ensimmäinen kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *