Skip to content

Miten elämä on muuttunut muuton myötä?

Olen tässä reilun kuukauden aikana huomannut, kuinka arvomaailmani ja käyttäytymiseni ovat muuttuneet Italiaan muuton jälkeen. Onneksi kaikki muutokset ovat toistaiseksi olleet positiivisia. Toivottavasti ne myös pysyvät sellaisina.

Kävelen päivittäin huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Suomessa köristelin bussilla ja metrolla töihin. Ruokaostokset hoituvat autolla, jolla köristelimme Kirkkonummen keskustan superhypermarkettiin, koska lähellämme ei valitettavasti sijainnut ruokakauppaa. Jos työpäivän jälkeen ei lähtenyt lenkille, kilometrejä kertyi hyvin säälittävä määrä.

Täällä puolestaan kävelen kaikkialle. Ja onneksi kävelenkin, jotta saan kulutettua kaikki syödyt pastat ja pizzat. Päivän aikana kertyy helposti 10 kilometriä mittariin.

img_3604

Tästä pitää yrittää pitää kiinni, jotta vaihtarivuoden aikainen massakausi ei pääsisi uusiutumaan näin aikuisiällä. Tämä aiheuttaisi pikkuveljelle AIVAN liian paljon mielihyvää. Se kiristää mua edelleen yhdellä kaamealla kuvalla, jossa nämä vaihtarikilot korostuvat ehkä liiankin hyvin Grand Canyonin vieressä poseeratessa.

Arvostan vehreyttä ja luonnonrauhaa enemmän. Huomaan Sen takia varmaan hamstraan viherkasveja ja yrttejä meidän kämppään. Suomen rauhallista järvimaisemaa kaipaa aika usein täällä ”suurkaupungin” jytinässä. En tiedä olenko pohjimmiltani niin suomalainen kuin voi vain olla, koska aina välillä tekisi mieli lukkiutua johonkin hiljaiseen huoneeseen ja kuunnella vain kuikan laulua.

img_3760

Elän ja havainnoin enemmän. Mulla oli hyvä keskustelu tästä aiheesta ihanan Saaran kanssa. Jos jonkun asian haluaisi muistaa myös kotona, on se ympäristön havainnointi vieraan silmin. Kotikaupungissa sitä kulkee liian usein laput silmillä ja ei havainnoi ja elä sitä nimenomaista hetkeä. Ulkomailla ollessaan sitä tuntuu näkevän mielenkiintoisia asioita ihan kaikkialla ja perusasiointi esim. postissa on jo ”kokemus”.

Onko teillä muuten jotain toiveita postausten suhteen? Mistä haluaisitte kuulla? Grand Canyon -kuva on off limits.

Ihanaa loppuviikkoa!

 

Jätä ensimmäinen kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *