Skip to content

Karkausvuosi on omistettu pastoille

Luin yksi päivä, että italialaiset syövät keskimäärin 250 annosta pastaa vuosittain. Se on aika paljon, mutta varmasti joissakin suomalaisissa perheissä vedetään pottua samaa tahtia.

Giuseppe Garibaldi totesi jo 1860-luvulla, että ”se on makaroni, joka Italiaa yhdistää”. Jotta me omaksuttaisiin italialaisuuden ydin mahdollisimman hyvin tämän karkausvuoden aikana, meidän täytyy syödä pastaa samaa tahtia paikallisten kanssa. Se ei todellakaan ole ongelma ainakaan meikäläiselle. Mä melkein elin abi-vuoden pestopastalla (kiitos Saaran, joka tutustutti mut tähän jumalten ruokaan). Ongelma tulee todennäköisesti olemaan farkkuihin mahtuminen.

img_1276

Yhdeksän kuukauden aikana tämä tarkoittaa noin 184 pasta-annosta. Laskeskelin, että tähän mennessä olen syönyt noin 14 pasta-annosta. Pitää siis kiristää tahtia ja maistella mahdollisimman monia eri versioita.

Luvassa on siis vuosi erilaisille pastoille. Viineille omistettu vuosi olisi ollut turhan kohtalokas maksalle – ja mahdollisesti myös parisuhteelle. Ehkä sitä voi kuitenkin hiukan Amaronea ja Baroloa maistella, kun täällä kerta on, vai mitä?

 

 

 

 

 

 

 

Jätä ensimmäinen kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *